Желаете ли да изпратите бюлетина?
X
За какво можем да използваме формите за лед
Формите за лед, освен стандартното си пр ...

Не дръжте тези храни в хладилника!

Гласувай   
(Оценка 5.00 от общо 2 гласа)
©

Има храни, които е по – добре да съхранявате извън хладилка, тъй като ако бъдат оставени в него те променят вкуса, аромата и външния си вид и нямат същите хранителни качества.

Кои са храните, които не бива да държите в хладилника:

Картофи – ниските температури в хладилника променят вкуса и текстурата на картофите и те заприличват на варени. Най – подходящия начин да ги съхранявате е на хладно в килера или мазата, в случай, че няма влага.

Хляб – в хладлинка, противно на логиката, хлябът старее по – бързо. Той става сух, ронлив, поема миризмите на другите хранителни продукти и не е никак приятен за ядене.

Банани – ако не са узрели добре не бива да се поставят в хладилник, защото така процесът на зреене спира. Освен това променят вкуса и консистенцията си.

Растителни мазнини – слънчогледово олио, зехтин, кокосово масло и други растителни мазнини трябва да се съхраняват при стайна температура и на защитено от пряка слънчева светлина, място. Иначе ще променят консистенцията и хранителните си качества.

Кафе – естествената влажност на кафето се нарушава от ниските температури. Освен това то абсорбира миризмите на другите продукти и по този начин губи приятния си аромат и вкус.

Домати – студът променя консистенцията и вкусовите качества на зеленчука. Най – добре купувайте малки количества и ги съхранявайте на стайна температура.

Мед – ниските температури ще ускорят процеса на кристализация на захарта и медът ще стане прекалено твърд.

Пъпеш – ненарязаният пъпеш трябва да стои на сухо и тъмно място за да може антиоксидантите и витамините в него да се запазят. След нарязване го съхранявайте в хладлинк за кратко.

Диня – също както и при пъпеша, антиоксидантите в динята се запазват ако се съхранява на сухо място при стайна температура. Освен това така има и по – добри вкусови качества.

Авокадо – процесът на зреене на авокадото спира от ниските температури в хладлинка. Освен това се променя видът и вкусът му.

Пресни билки и подправки – голяма част от тях имат свойството да поемат от миризмите на хранителните продукти в хладлинка и така губят специфичния си аромат. Съхранявайте ги на проветриво място.

© 2018 | За нас | Реклама | Поверителност | Контакти | Магазин