Желаете ли да изпратите бюлетина?
X
Креативни идеи за старата стълба
Ако досега сте мислили за стълбата само ...

Най - добре се спи в синя спалня

Гласувай   
(Оценка 5.00 от общо 4 гласа)
© www.icsbdl.com

Изборът на цвят за спалня е сред основните въпроси, които вълнуват всеки, на който му предстои ремонт на дома. Това на пръв поглед лесно решение се оказва всъщност много важно за качествения и спокоен сън, а от там и за целият ни живот и здравословно състояние.

Според психолозите най – добре се спи в спалня, боядисана в синьо. Проучване доказало, че хората, които спят в спални с преобладаващ син цвят, спят средно по осем часа на нощ и се събуждат бодри, положително настроение и изпълнени със сили да посрещнат новия ден.

Този факт има и научно обяснение – синия цвят забавя пулса, нормализира работата на сърцето и кръвното налягане. Освен това се свързва с приятни чувства, положителни емоции, спокойствие и хармония.

Другите два цвята, които имат подобен ефект в спалнята са зелено и жълто. Ако се спрете на тях ще може да се наслаждавате на съня около 7 часа и 40 минути.

Цветовете, които биха могли да „изгонят” съня ви и да ви направят неспокойни са виолетово, червено, ярко оранжево. За най – скучни и потискащи пък се определят тъмно кафявото и сивото.

Според психолозите за да си осигурите качествен и спокоен сън не е задължително цялата спалня да е в синьо. Може да прибавите само отделни сини елементи, колкото повече толкова по – добре.
Най – добър ефект има светло, небесно и морско сините нюанси. Ако прибавите картини, които изобразят море и морски обитатели ще внесете допълнителна хармония. Същия резултат може да постигнете с корабни мотиви в декора. Синият цвят се съчетава най – добре с бяло, сребристо, тревисто зелено. 

© 2018 | За нас | Реклама | Поверителност | Контакти | Магазин