Желаете ли да изпратите бюлетина?
X
Неподозирани приложения на кафето
Кафето, освен безценна сутрешна напитка ...

За какво да използваме корите от плодове

Гласувай   
(Оценка 5.00 от общо 2 гласа)
©

Корите от плодове могат да намерят множество приложения в дома. Освен в кулинарията и козметиката те могат да бъдат полезни и в домакинството.

Кори от портокал и грейпфрут

Корите на повечето цитрусови плодове са отлично средство за направата на домашен ароматизатор. Просто ги разпръснете на желаните места и се насладете на свежия и ободряващ аромат. Освен това те неутрализират неприятните миризми. Може да поставите няколко от тях във фурната докато е още топла, така те ще премахнат миризмата на готвено и цялата кухня ще ухае на туко що приготвен портокалов сладкиш.

Кора от лимон

Лимоновата кора е чудесно почистващо средство. За какво можем да използваме кората на лимон у дома? За почистване на мазни петна върху готварската печка или микровълновата фурна, за почистване на дъската за рязани, съдове и тигани. Също така лимоновата кора ще помогне за премахване на неприятната миризма в хладилника и ще държи насекомите далеч от жилището ви. За да върнете блясъка на любимите си кожени обувки, натъркайте ги с вътрешността на лимоновата кора, а след това забършете с памучна кърпа.

Кора от банан

С кората от банан също може да освежите и подобрите вида на захабените кожени обувки. Просто ги натъркайте с вътрешната част на банановата кора, след което полирайте с мека кърпа. Резултатът е бърз и дълготраен. За полиране на сребро и сребърни съдове направете следното: смелете в блендера бананова кора. Може и да настържете на много ситно. Добавете малко вода докато се получи консистенция като на паста за зъби. След това полирайте сребърните бижута и съдове с получената смес и с помощта на мека кърпа. Изплакнете и отново полирайте с чиста кърпа, за да се възстанови блясъка на среброто.

Кора от нар

Кората от нар може да бъде използвана като натурална боя за тъкани, оцветяваща в жълто – оранжеви тонове. Кипнете вода в тенджера от неръждаема стомана и премахнете от котлона. Поставете кората от нар в горещата вода и оставете да престои една нощ. На сутринта кипнете още веднъж водата и извадете корите. Плата трябва да престои във водата поне за един ден, за да придобие желания нюанс.

© 2018 | За нас | Реклама | Поверителност | Контакти | Магазин