Желаете ли да изпратите бюлетина?
X
Как да изгоним дървениците
Дървениците се развъждат на топли места, ...

Някои хитринки при чистенето на прозорци

Гласувай   
(Оценка 5.00 от общо 2 гласа)
©

Според повечето хора чистенето на прозорците е едно най – досадните домакински задължения вкъщи. За да го улесните максимално, а и да постигнете по – добри резултати за по – дълго време ви предлагаме някои изпитани трикове:

1. Първо почистете добре пространството около прозорците от външната страна. Ако не направите това рискувате измитите стъкла много скоро отново да изглеждат мръсни. Колкото по – чисто е около тях, толкова по – дълго време ще се запазят чисти самите прозорци.

2. С помощта на подходящ препарат почистете добре рамките на прозорците какво отвътре, така и отвън. Не пропускайте первазите, коризите и щорите. В противен случай мръсотията от тях много бързо ще се пренесе върху измитите прозорци.

3. Не забравяйте и комарниците. Свалете ги и ги измийте под душа с помощта на почистващ препарат или сапун. Правете това поне веднъж месечно.

4. След почистването може да използвате антистатичен спрей за стъкла. Той възпрепятства полепването на прахови частици върху стъклата и по този начин ще ви помогне да запазите прозорците чисти за по – дълъг период от време.

5. Почиствайте редовно филтрите на климатиците. Прахът, който те радухват из стаята се лепи директно на прозорците.

6. Добра алтернатива на стандартните почистващи препрати е домашното изпитано средство: смес от вода и оцет. Рецептата е: 1 литър вода и 2 супени лъжици бял оцет. Освен, че ще ви спести пари този разтвор ви гарантира безупречно почистване без вдишване на вредните изпарения на обикновените препарати.

© 2018 | За нас | Реклама | Поверителност | Контакти | Магазин