Желаете ли да изпратите бюлетина?
X
Парочистачка - какво трябва да знаем
Какво трябва да знаем за уредите за почи ...

Предимства и недостатъци на съдомиялната машина

Гласувай   
(Оценка 5.00 от общо 5 гласа)
© www.houzz.com

Все повече хора, на които им предстои ремонт на кухнята се замислят да си закупят ли съдомиялна машина или не?

Тя може значително да улесни живота ви, най-вече защото пести време.

Притесненията на повечето хора относно този уред са най-вече, че заема място, което е особен проблем ако кухнята е малка.

В зависимост от това кога сте решили да закупите съдомиялната машина – дали при планиране и ремонт на кухнята или след това може да избирате между два типа уреди -  за вграждане и свободно стоящи.

Кои са предимствата на съдомиялната машина?

Пести вода – за около половин час миене на съдове на ръка се използват между 30 и 50 литра вода, докато за една сесия миялната машина изразходва между 10 и 15 литра вода.

Пести време – в зависимост от това колко е голямо семейството и колко от хранененията са вкъщи, на ден се прекарват межди 30 – 90 минути в миене на съдове на ръка.

Това ценно време би могло да бъде прекарано в доста по-приятни и важни занимания.

Отлично измиване и допълнителна дезинфекция – съдомиялната измива добре дори силно замърсени или загорели съдове за готвене. Още едно предимство е високата температура на водата в съдомиялната – 90 – 100 градуса. Тя спомага да се унищожат всички микроби и бактерии, нещо което не може да бъде постигнато при миене на ръка.

Запазване на съдовете – блясъка на съдовете и приборите в миялната машина се запазва по-дълго време и техния живот се удължава.

Кои са недостатъците на съдомиялната машина?

Размер на машината – стандартните машини заемат значително място и много често това става причина хората с малки кухни да се въздържат от подобна покупка. Това все пак не е такъв голям проблем, тъй като съществуват и умалени и компактни модели. Те обаче разбира се побират по-малко съдове.

Съдомиялната трябва да е пълна, за да се стартира – ако семейството е малко или се храните вкъщи само вечер не винаги е възможно машината да се напълни в рамките на един ден, а това създава известни неудобства.

Допълнителна консумация на електроенергия – редовното използване на миялната машина определено ще повиши сметката ви за ток.

Разходи за поддръжка и продукти – цедките и филтрите на съдомиялната трябва да се почистват периодично. Освен това ако водата ви е твърда може да се налага да се снабдите с препарат за омекотяване на водата.

Цената на съдомиялната машина варира в широки граници – от 300 до 2000 лв. , а понякога дори и повече в зависимост от екстрите, които се предлагат.

Миялната машина може да разполага с отложен старт, различни температурни програми, опция за бързо изсушаване, икономични програми.

Претегляйки всички „за” и „против” ние смятаме, че съдомиялната все пак е един практичен и много полезен уред за всяко домакинство. И ако имате възможност по-добре не се лишавайте от него, защото ви осигурява най-ценното, което много често ни липсва – време.

© 2018 | За нас | Реклама | Поверителност | Контакти | Магазин