Желаете ли да изпратите бюлетина?
X
Външна топлоизолация - полезни съвети
Стремежът ни към по – комфортен и ...

Използването на тухли от коноп помага за намаляване на конденза

Гласувай   
(Оценка 5.00 от общо 2 гласа)
©

През последните години използването на екологични материали в строителството набира все по – голяма популярност. Строителната индустрия непрекъснато търси иновативни начини за строителство, съобразено с опазването на околната среда и материали с нисък разход на енергия за производство, гарантиращи безопасна и здравословна среда. Зеленото строителство цели оптимално използване на ресурсите, грижа за планетата и опазване здравето на хората.

Едно от съвременните открития в тази насока са тухлите от коноп.

Тухлите се състоят от промишлен коноп, естествена вар и смес от минерали. Промишленият коноп има антистатични свойства и много ниска топлопроводимост. Тухлите са огнеупорни и много надеждни при изграждането на носещи стени. Благодарение на своя състав тухлите от коноп позволяват дифузията на водни пари и по този начин елиминират студените и влажни зони в помещенията, което намалява до минимум вероятността от поява на конденз. Наличието на вар възпрепятства проникването на влага и има защитна функция срещу гъбички и паразити. По този начин се вероятността за образуване на мухъл се свежда до минимум.

Конопените тухли осигуряват изключителен топлинен комфорт, също така и гарантират защита от гризачи и насекоми. Едни от основните им предимства са, че се характеризират с нисък разход на енергия по време на строителството и експлоатацията им, както и че подлежат на рециклиране.

Те са предпочитана суровина при изграждането на външни и вътрешни стени на екологични жилища.

Конопените стени притежават в пъти по – добри топлоизолационни свойства от бетонните и тухлените. Тухлите от коноп действат също така и като влагорегулатор. Освен това са лесни за работа, тъй като са леки и компактни. Те са надеждни и притежават висока степен на сигурност дори и в земетръсни зони.

Тухлите от коноп помагат за поддържането на постоянни нива на относителна влажност в жилището като по този начин предотвратяват образуването на конденз и мухъл. Като естествен материал еко тухлите създават здравословен микроклимат в дома. Също така те ни гарантират топлинен комфорт дори и при ниски температури навън. 

© 2018 | За нас | Реклама | Поверителност | Контакти | Магазин