Желаете ли да изпратите бюлетина?
X
Как да изберем цветове за спалнята
Изборът и съчетанието на цветовете заема ...

Завеси и щори за спалнята - какво да изберем

Гласувай   
(Оценка 4.33 от общо 3 гласа)
© www.design-homes.ru

Завесите освен, че предпазват от слънчеви лъчи и хорски погледи са важен елемент от декора. Спалнята е стая, в която комфортът, уютът и спокойстивето са много важни, затова и интериорните елементи трябва да бъдат внимателно подбрани. Красивите завеси могат да се превърнат в артисичен акцент в спалнята.

По отношение на цветовото решение завесите могат да бъдат изчистени или шарени, тъмни или светли, неутрални или ярки...изборът е огромен. Най – често се залага на бели завеси или на такива в неутрални цветове – шампанско, праскова, различни нюанси на сивото и кафявото. Често за спалнята са предпочитани и завеси в лилаво, синьо, златисто. Когато избирате цвят съобразете се с останалия текстил в стаята – покривка за легло, декоративни възглавнички, килим.

Завесите в спалнята могат да са класически – дълги до пода, съчетание от плътен и лек материал, който пропуска светлина. Подобни завеси подхождат на спалня обзаведена в традиционен, модерен или ретро стил.

Могат да бъдат и къси до перваза на прозореца. Това е удобно решение ако под прозореца има радиатор, който не бива да се закрива. Късите пердета са подходящи за кънтри или шаби шик стил.

Може да се спрете и на щори от плат вместо пердета. Например римски, ден и нощ или роло щори. Те са подходящи за модерен и практичен интериор.

© 2018 | За нас | Реклама | Поверителност | Контакти | Магазин