Желаете ли да изпратите бюлетина?
X
Рустик стил в спалнята - 3 - та част
Въпреки че рустикалният стил пасва на вс ...

Ретро елегантност в красиви винтидж спални

Гласувай   
(Оценка 4.86 от общо 7 гласа)
© www.deavita.com

Винтидж стила излъчва романтика и носи красотата на миналия век. От френски думата „винтидж” буквално означава отлежало вино. Днес тя се използва като название на антикварни вещи и аксесоари, намерили мястото си в съвременния интериор.

Също като отлежалото вино старите мебели и материи стават по-ценни с годините. А и най-модерното ново винаги е било добре забравеното старо.

Спалните във винтидж стил носят в себе си късче история, усещане за една отминала епоха.

Точно в това се крие тяхното очарование.

Винтидж стила е предпочитан от романтични натури, а какво по-добро място за романтика от спалнята?

Обзавеждайки дома си с мебели и аксесоари от позабравеното минало придаваме носталгично, сантиментално и топло чувство едновременно.

Характерът на тези спални се усеща във всеки детайл – старият скрин, цветните завеси, шарени тапети, натуралният под, шикозните аксесори.

Винтидж стила е вдъхновение за много дизайнери за проява на творчество и усет към детайла. Обзавеждането на спалня в шаби шик стил е предизвикателство за всеки, тъй като се намира на тънката граница между елегантност и кич.

Може да се съчетаят модерни с ретро аксесоари като старомоден куфар, традиционна картина, ретро часовник, кутия за бижута...

Цветовете за стените обикновено са нежни, пастелни като акцентът се пада върху аксесорите, но могат да се срещнат и ярки тапети, например.

Формите са заоблени, а почти задължителен елемент е старинно огледало с красива рамка с традиционни орнаменти.

Старинни свещници, вази, статуетки и ретро абажур ще придадат още по-романтично излъчване на спланята, носеща красотата на отминалите времена. 

© 2018 | За нас | Реклама | Поверителност | Контакти | Магазин