Желаете ли да изпратите бюлетина?
X
Обзавеждане и организация на малка кухня
Повечето от нас живеем в жилища, в които ...

Мрамор в кухнята

Гласувай   
(Оценка 4.80 от общо 5 гласа)
© www.houzz.com

Мраморът се използва широко в интериорния дизайн. Кухнята е едно от помещенията, в които може да го видим най – често. Той е издръжлив материал с високи декоративни качества и стойност. Практичен е, стилен и създава усещане за лукс. Препоръчва се когато целим модерен и елегантен интериор.

Съчетава се чудесно с почти всички материали за декорация, като придава на кухнята стил и изтънченост. Издържа на високи температури.

Въпреки високата си цена, мраморът е сред най – често избирания материал за работен плот в модерната кухня тъй като е естествен и екологично чист материал, а и заради естетическите му характеристики.

Предпочита се най – вече за готварската зона, мивката или кухненския остров. Най – добре се комбинира с метал и стъкло, което го прави идеален материал за кухни с минималистичен дизайн. Съчетава се добре и с камък.

Ако искате да придадете на кухнята си изискаността и лукса на мрамора, без да влагате огромни средства, може да използвате гранитогрес, който декоративния ефект на мрамора или друг материал с мраморен принт.

Ако решите да изберете кухненски плот от мрамор имайте предвид, че изисква редовна поддръжка, тъй като има склонност да задържа петна. 

© 2018 | За нас | Реклама | Поверителност | Контакти | Магазин