Желаете ли да изпратите бюлетина?
X
Последна мода в кухнята
Кухнята е едно от най-трудните за обзаве ...

Кухненски остров - удобното решение

Гласувай   
(Оценка 5.00 от общо 4 гласа)
© www.living-kitchens.com

Кухненският остров е удобно и практично решение за обзавеждането на кухнята когато пространството е достатъчно голямо. Той е приложим най-вече ако използвате кухня и трапезария в едно, или сте слели хола с кухнята.

Ползите от кухненския остров са много, той има мултифункционален характер. Помага за по-добра организация в кухнята, би могъл да бъде използван за готвене, сервиране на храна.

В кухненския остров може да бъде поствена мивката, печка за готвене, както и необходими аксесоари и прибори в кухнята.
Освен това той служи за зониране на помещението, като разделя кухнята от дневната.

Освен практични цели, кухненския остров като мебел е част от цялостния интериор в кухнята. Затова е важно как изглежда. Разнообразието от форми, материали и размери е голямо и всеки може да избере според своя вкус и според останалия интериор на помещението.

Структурата на кухненския остров също е различна и зависи според личните ви предпочитания за неговата употреба. Той може да представлява шкаф с рафтчета с вратички или витрини. Може да има по-голям или по-малък плот. Понякога в него са вградени фурната и котлоните, а някои модели могат да се използват и като маса за хранене.

Възможностите за съхранение на вещи и посуда в кухненския остров са неограничени. Това могат да бъдат подправки, кърпи, буркани със зимнина или да скриете кошчето за смет.

Много е важно при планиране на разположението на тази удобна мебел да се предвиди достатъчно разстояние за предвижване около него, за да не се получи, че островът повече пречи отколкото помага в кухнята. 

© 2018 | За нас | Реклама | Поверителност | Контакти | Магазин