Желаете ли да изпратите бюлетина?
X
Как да обзаведем стилна и функционална трапезария
Трапезарията е мястото където се събира ...

Кухненски гръб от плочки

Гласувай   
(Оценка 5.00 от общо 2 гласа)
©

Гърбът на кухнята може да бъде направен от различни материали – фаянс, теракот, гранитогрес, стъкло, камък, ламинат...разнообразието днес е наистина голямо. Най – популярен обаче остава кухненският гръб от плочки. Тъй като основната идея на гърбът е да предпазва стената от пръски мазнина и вода, неговите най – важни качества са здравина, устойчивост и лесна поддръжка.

Материалът трябва да е издръжлив на често миене с различни препарати, да не задържа петна и миризми и да се почиства лесно. Освен това трябва да има атрактивен външен вид, съчетан с дизайна на помещението. Именно поради тези причини плочките остават един от най – предпочитаните варианти.

Какви са предимствата на плочките за кухненски гръб:

- Добро съотношение – цена – качество

- Устойчивост на високи температури и температурни промени

- Устойчивост на агресивни химически вещества

- Издръжливи на механично увреждане

- Дълъг живот

- Лесно почистване

- Голямо разнообразие от форми, размери, цветове и шарки

Разбира се плочките имат и недостатъци. Като такива можем да посочим това, че е възможно пръски мазнина или друго замърсяване да попаднат по фугите между отделните плочки, където се почиства по – трудно. В днешно време обаче този проблем си има решение, тъй като съществуват специални импрегниращи препарати, които „запечатват“ фугите и не позволяват в тях да проникне замърсяване. Ако все пак това се случи с малко повече старание могат да бъдат отлично почистени.

Друг недостатък на плочките е трудната им подмяна. Поставянето им изисква известни умения и често не можете да го направите сами.

Съществуват различни дизайни на плочки, които могат да придадат артистичен и нестандарен вид на вашата кухня. Има различни размери и цветове, предлагат се плочки, имитиращи дърво, камък, тухли. Има квадратни, правоъгълни, изпъкнали или гладки варианти. Предлагат се също така плочки, имитиращи мозайка или пачуърк.

© 2018 | За нас | Реклама | Поверителност | Контакти | Магазин