Желаете ли да изпратите бюлетина?
X
Как да използваме декоративния камък в интериора на кухнята
Камъкът създава у хората усещане за близ ...

Идеи за осветление в кухнята

Гласувай   
(Оценка 5.00 от общо 2 гласа)
© www.lookathome.ru

Кухнята е едно от местата в дома, на които е много важно да има достатъчно осветление. Също така е нужно то да бъде балансирано и добре позиционирано, за да осигурява нужния комфорт при приготвяне на храната или по време на вечеря.

Желателно е да планирате осветлението още преди обзавеждането на кухнята, но дори и да не сте помислили предварително за това, винаги има начини да добавите още светлина където е необходимо.

Общото осветление може да се извършва от един централен източник или от няколко – например LED лунички. Най – добра е рваномерната и балансирана светлина, идваща от тавана на помещението.

Работните зони също трябва да са добре осветени. За тях е по – добре да се спрете на дискретна светлина с възможност за насочване при необходимост. Това могат да бъдат LED ленти, поставени под горния ред кухненски шкафове.

Много актуални в последно време са висящите осветителни тела, монтирани над трапезната маса или бара. Те са красив акцент и допълват останалото осветление.

За светлинни акценти, изберете тела с ниска мощност и оскъдна светлина. Тях можете да разположите във витрината за чаши, например.

© 2018 | За нас | Реклама | Поверителност | Контакти | Магазин