Желаете ли да изпратите бюлетина?
X
Загадъчен интериор в лилаво
Лилавият цвят успокоява ума и сетивата, ...

Тенденции в интериорния дизайн през 2015 година

Гласувай   
(Оценка 4.20 от общо 5 гласа)
© www.deavita.com

Ако ви предстои ремонт на жилището или просто искате да направите леки промени в декора, вижте в следващите редове какви ще бъдат тенденциите в обзавеждането през тази година.

Общи пространства

Тенденцията, за премахване на стените и преградите между помещенията, започнала през последните години се запазва. Предпочитат се мултифункционални помещения, просторни и практични. Така например все по - често се среща съчетаването на хола с кухнята и превръщането му в помещение за готвене, хранене, събиране с приятели, почивка. Основната цел разбира се е улеснение на общуването между хората, по време на приготвяне на вечерята, например, както и спестяване на пространство.

Лукс и комфорт

Мебелите, аксесоарите и осветителните тела ще изглеждат все по – луксозно в нюанси на злато и бронз.

А модерната подова настилка е представена от бял мрамор.

Изчистени линии и откирити рафтове

Минимализмът ще преобладава в интериорния стил през 2015. Търси се простота в решенията, елегантни и изчистени форми, открити рафтове, носещи усещането за лекота, простор.

Неутрални цветове и дръзки акценти

През 2015 основните цветове в интериорния дизайн ще бъдат неутрални – сиво, бежово, кафяво, бяло. Предпочитат се меки и топли нюнаси, които могат да бъдат чудесен фон за смели цветови акценти. Те ще преобладават най – вече в морски цветове – синьо, зелено, тюркоазено. Картини и аксесоари символизиращи морето ще подсилят ефекта на синьо – зелените нюанси.

За завесите ще се предпочитат по – грубите материи, а при аксесоарите ще бъдат актуални природните елементи – дърво, камък, кварц.

Актуална си остава комбинацията между традиционен стил, рустик и модернизъм.

© 2018 | За нас | Реклама | Поверителност | Контакти | Магазин