Желаете ли да изпратите бюлетина?
X
Красота и комфорт с римски щори
Римските щори са едни от най – пре ...

Интериор в стил Прованс

Гласувай   
(Оценка 5.00 от общо 2 гласа)
©

Романтично и изискано по френски...

Името Прованс рисува в съзнанието на повечето хора картини от Южна Франция – свежи зелени маслинови дървета, лавандулови полета, слънце, море и скали...

Уникалният интериорен стил прованс е любим на много хора основно заради своята простота, непринуденост, чар и уютната атмосфера, която създава.

Той привлича със своята елегантност и лекота, както и нежно ретро излъчване. В стил прованс може да се насладите на уютна кухня с аромат на свежи подправки и прясно изпечени сладки, романтична спалян, изискана и неповторима баня, създаваща усещане за релакс.

За интериора в стил Прованс са характерни свежи и светли тонове, ярки цветни акценти и пъстри декорации с флорални мотиви. Залага се основно на бяло, синьо, бледо зелено, светло лилаво и топли земни цветове.

Изберете леки пастелни ненатрапчиви цветове за стените.

Най – подходящи за подът са естествения камък или декоративните плочки, но може да заложите също и на дървена настилка. Изберете пъстър килим за повече уют.

Харакетрно е използването на домашен традиционен текстил. Леките ефирни пердета са задължителни, като могат да бъдат съчетани с плътни цветни завеси.

Мебелите са антични и изглеждат леко състарени. Типични са витрини, бюфети, ракли, удобни пейки с пъстри декоративни възглавнички, дървени столове и маси.

Аксесоарите са представени от красиви абажури, ретро полилеи, старинни часовници, художествени фотографии, глинени съдове, плетени кошници, картини, изобразяващи цветя, плодове или море.

© 2018 | За нас | Реклама | Поверителност | Контакти | Магазин