Желаете ли да изпратите бюлетина?
X
15 трика на успешните цветари
Изпитаните бабини съвети са едни от най ...

Как се съчетават цветята в саксия

Гласувай   
(Оценка 5.00 от общо 2 гласа)
©

Ако искате да постигнете красиви цветни композиции от различни растения в един съд, то важно е да имате предвид някои основни правила така че да им осигурите добри условия за развитие и да не допуснете цветята да си пречат едно на друго.

Най – често в общ съд се засаждат растения във висящи кошници, които красят балкона, верандата и различни места в градината. При тях имайте предвид, че в центъра не трябва да се засаждат увивни растения, а такива, които растат на горе и имат здрави стебла. В периферията на кошницата може да засадите каскадни растения с по – крехки стебла. Така те имат възможността спокойно да падат надолу. Освен това няма опасност цветята в центъра да започнат да растат настрани и да пречат на увивните растения.

Подходящи растения за висящи кошници са: петуния, мушкато, лобелия, латинка, сакъзче, теменужки и други.

Красива композиция за висяща кошница са например теменужки в средата и каскадна петуния в периферията. Ако ги засаждате от семена съобразете и дали цветовете си подхождат.

Претрупването с цвят не е много удачен вариант, в такъв случаи специалистите съветват да използвате един малък трик – за разреждане на цъфтящите растения, слагайте листни растения между тях. Може например да засадите бръшлян на едно – две места в саксията.

Мушкатото се съчетава добре с калибрахое, ананасова салвия, патуния, кана, лобелия.

Интересни комбинации са:

Сакъзче с латинки

Петуния и лобелия

Диасция и лобелия

Английско мушкато, петуния и фуксия

© 2018 | За нас | Реклама | Поверителност | Контакти | Магазин