Желаете ли да изпратите бюлетина?
X
Холандски стил в градината - как да го постигнем
Холандската градина излъчва невероятна х ...

Къщички за птици в двора

Гласувай   
(Оценка 4.75 от общо 4 гласа)
© www.blog.hgtv.com

За да почувствате пълното очарование на градината не бива да се лишавате от нито един детайл в нея. Песента на птичките носи настроение и жизненост и със сигурност би зарадвала както вас, така и децата. Привличането им в двора не е никак трудно, те се нуждаят от три неща – вода, храна и защитеност.

Къщички за птици може да изградите без никакви средства, използвайки стари и на пръв поглед безполезни вещи. Така освен, че ще осигурите подслон на птичките и ще направите градината си по – пъстра и весела, ще помогнете и за опазването на околната среда, тъй като ще рециклирате стари непотребни предмети.

Може да използвате стари вещи и аксесоари като например : стара нощна лампа, пластмасова бутилка, предмети от бита като например чайници, стари обувки и разбира се най – разпространения вариант – от дървесина.

Поставете къщичката на място, защитено от вятър – в клоните на по – масивно дърво, на оградата или на стената на къщата. Поддържайте къщичките чисти и периодично дезинфекцирайте с подходящи препарати от зоомагазина.

Птичките се хранят с различни неща, но най – често – хлебни трохи, плодове, овес, слънчоглед, жито. Добре е също така освен храна, да осигурите и източник на вода.

Грижата за птичките ще ви направи щастливи, ще бъде добър пример за децата за хуманно отношение към животните и опазване на околната среда и ще изпълни градината ви с весело чуруликане. 

© 2018 | За нас | Реклама | Поверителност | Контакти | Магазин