Желаете ли да изпратите бюлетина?
X
Растения, които намаляват ниските температури в почвата през зимата
Някои декоративни растения могат да си в ...

Как да подготвим хостите за презимуване

Гласувай   
(Оценка 5.00 от общо 2 гласа)
©

Хоста е многогодишно градинско растение, достигащо височина до 1 метър. Притежава големи листа, обагрени в различни цветове – зелено, жълто, бяло с многобройни цветни жилки, които образуват красива туфа. Цъфти от юни до август.

Хостата е едно от най – предпочитаните растения за сенчести места, комбинира се отлично с вечнозелени треви и ниски храсти.

Подготовката за презимуване на хостата започва още през есента. След прецъфтяване трябва да се изрежат цветоносите. Листата не се отстраняват, изчаква се сами да пожълтеят и опадат. Ако се отрежат растението ще започне да произвежда нови листа, което ще го изтощи и защитните му сили ще намалеят.

След като отрежете цветоносите посипете мулч в основата на растението. Изпозлвайте торф или клолнки от широколистни храсти. Така ще защитите корените на хостата от студа, а на пролета мулча ще може да бъде използван като органична тор.

В районите с много студена зима върху листата може да се сложи покривало за защита. То не бива да бъде от изкуствена материя, защото ще задържа влага и ще предизвика загниване на корените. В специализираните магазини пробават покривала за зимна защита от подходящи материали.

© 2018 | За нас | Реклама | Поверителност | Контакти | Магазин